A fegyelmivel kirúgott jegyző most a Belügyminisztériumban dolgozik

Februárban a Belügyminisztérium kormánytisztviselőjének nevezték ki Gaál Róbertet, akit a híváslistabotrány miatt korábban fegyelmivel távolítottak el Szombathely jegyzői posztjáról, írja a Nyugat.hu. Gaál ellen ebben az időben rendőrségi nyomozás folyt. 

Gaál Róbert (balra)

Gaál Róbertet 2011-ben nevezték ki Szombathely jegyzőjének. Gaál kinevezése ellen az ellenzék tiltakozott, mert tapasztalatlannak tartották, a Fidesz-többség azonban megszavazta. 

A jegyző tavaly novemberben arra utasította a hivatal egyik osztályvezetőjét, hogy a szolgáltatótól kérje ki a polgármesteri hivatal vezető munkatársainak híváslistáit és sms-forgalmát irodavezetőtől felfelé. Az osztályvezető kérését a szolgáltató elutasította és másnap értesítette a polgármesteri hivatalt.

Az eset után Puskás Tivadar polgármester azonnal leállította az adatkérést, belső vizsgálat indult, a jegyzőt és az osztályvezetőt felfüggesztették. Gaál Róbert ezután le is mondott hivataláról.

Az ügyben a polgármester rendőrségi feljelentést is tett, miután a jegyző az adatkérésről szóló hivatalos városházi dokumentumot visszadátumozta. Gaál és az osztályvezető a gyanúsítás ellen panaszt emelt a Vas megyei Főügyészségen, és az ügyészség a panasznak helyt is adott. Ezek után a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idén júniusban megszüntette az eljárást.

A Nyugat.hu szerint mindez azért is érdekes, mert a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Gaál Róbertet már februárban felvették a minisztériumba, miközben még büntetőeljárás zajlott ellene. 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV