10+10 milliós támogatás: százezreket zár ki belőle a kormány

Aki közmunkás, az elesik a nagycsaládosoknak járó 10+10 millió forintos állami támogatástól, hiába vállal három gyereket. Az ellenzék szerint ezzel a kormány beismerte, hogy a jómódú családokat akarja támogatni, a szegényekről pedig egyszerűen nem vesz tudomást.

Kimaradnak a 10 millió forint kedvezményes hitelből és 10 millió forint állami támogatásból álló új családtámogatási kedvezményből a közmunkások.

A kedvezmény egyik feltétele ugyanis legalább fél év munkaviszony. Ebbe azonban nem tartozik bele a közmunka – ismerte el az RTL Klub Híradójánakaz EMMI államtitkára. Rétvári Bence elmondta: az aktív munkaviszony számítható be, a versenyszférában létesített munkaviszony és a közszolgálati munkaviszony, a közmunka nem.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány éppen azokat zárja ki, akik a leginkább rászorulnának a támogatásra, és olyan feltételeket szab a kedvezmény igénybevételéhez, ami kifejezetten diszkriminálja a társadalom legelesettebb csoportjait.

A kormány sikerként kommunikálja a közfoglalkoztatást. 2015-re 300 ezer ember dolgozott közmunkásként. Fideszes politikusok korábban úgy nyilatkoztak: a közmunka sok helyen presztízzsé vált. Az ellenzéki kritikákra úgy reagáltak: nem kellene az emberek kedvét elvenni a közmunkától, és megbántani azokat, akik önként, jókedvvel munkát végeznek, és az emberi önbecsülésük is visszatért végre.

Az akár 10+10 milliós állami támogatással és kedvezményes hitellel járó program igényléséhez a féléves munkaviszony mellett büntetlen előélet is kell. Csak új építésű ingatlanra, legalább 60 nm-es lakásra, vagy 90 nm-es házra jár majd a pénz. Az örökbefogadottak után is, és azoknak a szülőknek is, akiknek már vannak gyerekeik. Új lakásnak számít majd az ingatlan bővítése, például a tetőtér beépítés is.

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV